Middag (dinner)

-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-

I Norge spiser man vanligvis middag rundt klokken 17:00 til 18:30. Tidspunktet kan variere avhengig av individuelle rutiner og livsstil.

-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-

-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-

Når det gjelder hva man spiser til middag i Norge, er det mange forskjellige retter som er populære. Tradisjonelle norske middagsretter inneholder ofte kjøtt eller fisk som hovedingrediens, sammen med poteter, ris eller pasta og en rekke grønnsaker.

-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-

Raspeballer er mat laget av potet, mel og kjøtt. Det er som en rund ball man spiser til middag, vanlig i Norge.

Kjøttsuppe er mat laget av kjøtt, grønnsaker og vann. Det er en varm suppe som man spiser til lunsj eller middag.

Kjøttkaker er små boller laget av kjøttdeig, servert med saus og poteter. Det er mat som er rund og god!

Pasta med kjøttsaus er en rett med kokt pasta og saus laget av kjøtt og tomater. Det er en deilig og enkel middag.

Fiskekaker er små boller laget av fiskefarse. De er stekt i panne og er en populær rett i Norge, servert med poteter og saus.

Kyllingpai er en pai laget med kylling og grønnsaker inni. Paien har en butterdeigskorpe og er en velsmakende og mettende rett.

Laks med ovnsbakte poteter er en deilig rett med stekt laks og poteter bakt i ovnen. Det er en enkel og sunn middag.

Pinnekjøtt er mat laget av tørket og saltet kjøtt, dampet over vann. Det er tradisjonell julemat i Norge, og det smaker veldig godt!

Lapskaus er en enkel gryterett med kjøtt, poteter, gulrøtter og løk. Det er en god og mettende middag, ofte servert med brød.

Svinestek med surkål er en tradisjonell rett med stekt svinekjøtt og surkål. Det er en smakfull og populær middag, spesielt til jul.

Fårikål er en tradisjonell norsk gryterett med lam, kål og hel pepper. Det er Norges nasjonalrett og smaker veldig godt!

Rømmegrøt er en tykk og kremet grøt laget av rømme, mel og smør. Det er en tradisjonell norsk rett som serveres med sukker, kanel og smørøye.